Det här är vår slaktare där vi köper kött. Som ni kanske anar från bilden så styckar man inte kött på samma sätt här som vi är vana vid. Man går till kötthandlaren och ber honom skära av en bit, men eftersom man (i vårt fall) bara vet att han är någonstans på mitten av djurkroppen och karvar så är det inte så lätt att avgöra hur man bäst ska tillaga köttbiten sen. Så det vi gjorde var att vi skrev ut en bild från internet med de olika styckdelarna av nöt och försökte peka och förklara att det var filén vi ville köpa.
Numera vet han vilken bit vi vill ha, och vissa dagar finns det och vissa dagar inte. Det krävs en del putsande när vi kommer hem och ibland blir det mycket köttfärs av sidobitarna som kommit med, men på det hela fungerar det bra. Betalar gör vi samma pris som för allt nötkött, f.n. 43 kr/kg, lamm är dyrare. Köttpriset har gått upp de senaste åren och är en av de prishöjningar som folk här klagar på. Vi tycker dock det är ett helt ok pris på oxfilé.
43kr/kg åjåjå, här hemma är det ju bara att lägga på en 0-a, se till att ni äter så mycket så ni tröttnar och sedan kan leva på falukorv när ni kommer hem :-)
SvaraRaderaBarnen önskade sig faktiskt falukorv första dagen vi kom till Sverige förra gången...:-)
SvaraRadera