onsdag 10 april 2013

Fried dumplings - guotie 锅贴

Igår hade åt vi fantastiskt god mat till lunch här hemma. En vän hjälpte till och lagade guotie, stekta dumplings (små degknyten). Varje dumpling görs för hand med tunt utkavlad deg och fyllning av finhackad purjolök, salladskål, aubergine och kyckling. Allt till fyllningen hackas så fint att det ser ut som en smet som läggs på den tunna degplattan och viks ihop till en perfekt dumpling (vilket inte blir fallet när jag försöker göra dem). De vanligaste är att man ångkokar dessa eller kokar dem i vatten, då kallas de jiaozi, men den här gången gjorde vi guotie och dessa ska stekas i en vid och stor panna. Efter de stekts ett tag så häller man på lite vatten, vilket gör att de samtidigt blir något ångade. Äts sedan som de är eller doppas i soja och pepparblandning. Såååå gott!

 

 

3 kommentarer:

  1. Ahh! Vad gott! Nu blir jag imponerad! Inte dåligt att få till det där.

    /Maria K

    SvaraRadera
  2. De på bilden har inte jag gjort, det kan jag försäkra.... Kom hit och hälsa på så äter vi det tillsammans!

    SvaraRadera
  3. Nej, det krävs väl en hel del övning för att de ska bli så fina. Förresten...vilken mailadress använder ni? Är det psmailen eller nåt annat? Vi håller just på och söker visum till KIna. Den 8/6 går avfärden. Vi längtar...och det är en smula nervöst med Sofia. Om ni är kvar (och inte i packnings- och säga hejdå-panik) kan vi hälsa på er en sväng...och käka guotie ;)

    SvaraRadera